• Bolt Tensioning

    Bolt Tensioning  is een methode om een serie bouten gecontroleerd en gelijktijdig op de juiste voorspanning te brengen. Deze methode kenmerkt zich door het lineair hydraulisch opspannen van bouten.

    Hoe werkt Bolt Tensioning?
    Bij Bolt Tensioning wordt gebruik gemaakt van hydraulische vijzels (Bolt Tensioning). Door toepassen van oliedruk in de Bolt Tensioning worden de bouten uitgerekt en worden de wangen van de flens naar elkaar toegedrukt. Hierdoor komt de moer los van de flens. Vervolgens wordt de moer handmatig aangedraaid tot op de flens. Na wegnemen van de oliedruk en verwijderen van de Bolt Tensioning, blijft de juiste spanning achter in de bouten.

    Bij Bolt Tensioning worden meerdere bouten in een flensverbinding tegelijkertijd opgespannen. De Bolt Tensioning zijn door hydraulische slangen met elkaar verbonden, waardoor elke bout met exact dezelfde kracht wordt opgespannen. Dit resulteert in een gelijkmatige belasting op de pakking in de flensverbinding.

    Bij Bolt Tensioning zijn gekwalificeerde flensmonteurs en het volgen van de juiste procedure essentieel.

    Waar wordt Bolt Tensioning toegepast?

    Bij leidingsystemen wordt Bolt Tensioning voornamelijk toegepast bij hogedrukflenzen met grote diameters en bouten met een boutdiameter die in de regel groter zijn dan 1 ½”.

    Bij industriële toepassingen kan Bolt Tensioning worden toegepast om hoog belaste boutverbindingen vast te maken.

    Wat zijn de voordelen?

     

              • Geen invloed van wrijving
              • Gelijkmatige belasting op pakking / boutverbinding
              • Tijdswinst
              • Hoge spanning in bouten met grote nauwkeurigheid
              •  Veilig

     

    Wat zijn de nadelen van Bolt Tensioning?

     

        • Langere draadeinden zijn nodig. (minimaal 1 moer dikte extra lengte)

    Bolt Tensioning wordt ook wel geschreven als bolttensioning of bolt-tensioning maar uiteraard wordt dan dezelfde techniek bedoeld.

  • CONTACT OPNEMEN